بهرهگیری کامل از ظرفیت فرهنگ و سنّتهای حسنه انسانی- اسلامی وقف، باقیات الصالحات، خیریه و ارائه الگوهای عملی مشارکت اجتماعی در سطح دانشگاه، منطقه، ملی و بینالمللی برای تأمین بخشی ازمنابع مالی مورد نیاز دانشگاه در حمایت از فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، کارآفرینی، مهارتآموزی و تقویت و گسترش زیرساختهای دانشگاه از عوامل موثر در شکلگیری بنیاد حامیان دانشگاه کاشان است.
در سال 1389، هیئت موسس بنیاد حامیان دانشگاه کاشان در منزل خانواده محترم حاج امیر کتابچی شکل گرفت.
در دومین شماره از خبرنامه بنیاد حامیان علم و فناوری ایران گفتوگویی داریم با آقای علیمحمد الماسی، نماینده بنیاد حامیان دانشگاه کاشان، که درباره بنیاد حامیان دانشگاه کاشان، در جایگاه یکی از فعالترین بنیادهای حامی دانشگاهی کشور سخن میگوید:
فعالیتها و اقدامات بنیاد حامیان دانشگاه کاشان را به صورت فهرستوار بیان میکنم:
پروژههای در دست اقدام بنیاد حامیان دانشگاه کاشان عبارتند از:
1. احداث آزمایشگاه بیوتکنولوژی، به همت خیّر ارجمند آقای حاج رضا مسلمینیا و سرکار خانم صادقی؛
۲. احداث مرکز درمانی و مشاوره، به همت خیّرین ارجمند آقای حاج عباس جعفرزاده و سرکار خانم صدیقه خورشا؛
۳. احداث خوابگاه دانشجویی مبینی۲، به همت خیّرین ارجمند آقای مهندس حسین مبینی و سرکار خانم فریبا یاراحمدی؛
پروژههای در دست اقدام یک سال اخیر:
۱. احداث کتابخانه مرکزی، با همکاری شرکت عمرانی سیالک و حمایت ویژه آیتالله سیدمحمد یثربی؛
۲. تکمیل مرکز همایشهای ملی و بینالمللی مهندس سعیدی، به همت خیّر ارجمند آقای مهندس علی سعیدی؛
۳. احداث تصفیهخانه، به همت خیّر ارجمند جناب آقای حاجعلی عسگریان دماوندی؛
۴. احداث مرکز آیتی، به همت خیّر ارجمند جناب آقای پرویز منوچهری؛
۵. احداث مرکز آموزش، تحقیق و توسعه علوم قرآن و حدیث یادبود زندهیاد منیره شهابیان (این مرکز به همت خیّرین ارجمند حاج سید حسین لاجوردی نماینده زنده یاد منیره شهابیان و خیّر بزرگواری که فعلا اجازه نمیدهند نامش منعکس شود، ساخته شده است).
کرونا با ایجاد بحران و تهدید در کشور باعث شده تا بنیاد حامیان دانشگاه کاشان با تاکید ریاست دانشگاه و اعضای بنیاد، فعالیتهای گوناگونی را در دوره کرونا به انجام برساند. از فعالیتهای بنیاد حامیان در دوره کرونا عبارتند از:
۱. مشارکت گسترده خیرین و بنیاد حامیان دانشگاه کاشان در زمینه خرید وسایل و تجهیزات پزشکی برای بیمارستان شهید بهشتی از قبیل دستگاههای حیاتی مثل ونتیلاتور، دستگاه مانیتور، دستگاه تست ورزش قلب، دستگاه ترمومتر و دستگاه پالس اکسیمتر؛
۲. کمک به راهاندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا؛
۳. جمع آوری کمکهای نقدی به همت استادان، دانشجویان و کارمندان دانشگاه کاشان؛
۴. تجلیل از خیّرین دانشگاه، که در حمایت از بیماران کرونایی حضور فعال داشتند، به همت هیئت رئیسه دو دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه کاشان؛
۵. مراسم تجلیل و تقدیر از ایثار و گذشت حامیان سلامت در دوره کرونا با حضور ریاست دو دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه کاشان؛
۶. تشکیل ایستگاه آب فرات جهت تهیه آبمیوه برای بیماران و کادر درمان.
تمامی دستاوردها و عملکردهای بنیاد حامیان دانشگاه کاشان تاثیرگذار بوده و بین هیچکدام تبعیضی قائل نیستیم؛ ما چگونه میتوانیم از خیرینی که هشت بلوک خوابگاهی بسیار ارزشمند را در ده سال اخیر احداث و به دانشجویان اهدا کردهاند، تجلیل و قدردانی کنیم و بینشان انتخابی داشته باشیم؟!
این نعیم الهی، دانشکده بسیار معظم را با زیربنای ۲۰ هزار مترمربع احداث کردند. همچنین از ایجاد فضاهای ورزشی و بهداشتی غافل نبودند. بنیاد نخبگان سعیدی، بنیاد سیاس، کرسیهای علمی، صندوق کارآفرینی نیک وِنچِرز، اهدای کتاب به کتابخانه دانشگاه کاشان، خرید وسایل و امکانات آزمایشگاهی و خوابگاهی، اقداماتی است که خیرین برای تقویت توانمندی پژوهشی دانشگاه انجام دادهاند.
همچنین تاسیس صندوق قرضالحسنه فاطمهالزهرا سلامالله علیها، برای فرهنگسازی برای یاری رساندن به دیگران است که مورد استقبال خیّرین قرار گرفته تا جایی که بانوی نیکوکاری تمام مهریه خود را به این صندوق اهدا کرده است.
بنیاد حامیان دانشگاه کاشان هر ساله ضیافت کریمانهای را با حضور خیّرین و خانوادههای محترمشان برپا میکردند؛ اما با توجه به شرایط کرونا این ضیافت با خیر و برکت، به صورت حضوری در دوسال اخیر برگزار نشده است. البته بنیاد حامیان دانشگاه کاشان به فعالیت خود در ارتباط با خیّرین ادامه داده و به وسیله پیام و تلفن با خیّرین بزرگوار دانشگاه در ارتباط بوده است. خیّرین بزرگوار در دوران کرونا کمکهای شایانی را برای خرید تجهیزات، وسایل پزشکی و کمکهای نقدی به دانشگاه علوم پزشکی کاشان داشتهاند.
همچنین بنیاد حامیان دانشگاه کاشان در ماه رمضان امسال، از سه خیّر فقید دانشگاه، زندهیاد حاج سید محمد هاشمیان(پدر)، زنده یاد حاج سید مرتضی هاشمیان(پسر) و زندهیاد دکتر عباس مازوچی که به دیار باقی شتافته بودند، تجلیل کردند.
مراسم تجلیل این سه بزرگوار به صورت مجازی و حضوری در دانشگاه کاشان برگزار شد.