ثبت نام


گفتگو با مدير عامل بنياد حاميان دانشگاه شریف

۱۴۰۰/۰۶/۳۰
808

در گفتگو با آزیتا کرمی‌پور، مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف:

تو یکی نهای هزاری، تو چراغ خود بیفروز ...

دانشگاه صنعتی شریف با هدف تربیت متخصصان مورد نیاز صنعت در سال ۱۳۴۵ تأسیس شد. با گذر زمان، پیشرفت‌های تکنولوژیک و تغییر نقش دانشگاه‌ها در جهان، مأموریت این دانشگاه نیز علاوه بر ارائه خدمات با کیفیت در حوزه آموزش، به فعالیت‌های پژوهشی در تراز جهانی و حمایت از کارآفرینی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان گسترش پیدا کرد. بدیهی است که فعالیت در تراز جهانی و تربیت نیروی انسانی با استانداردهای بهروز علمی، نیازمند منابع مالی است و برای تأمین این منابع به حمایت‌های فکری و مادی نیکوکاران ارجمندی نیاز است که دل درگرو تعالی علمی و توسعه کشور دارند. به امید اینکه نیت خیر نیک اندیشان به ثمر نشسته و دریچه‌های رونق و پیشرفت به روی کشور گشوده شود.

بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف در سال 1398 به منظور جلب مشارکت و حمایت نیکوکارانی که دغدغه توسعه علم و فناوری میهن خود را دارند، به همت  جمعی از نیک‌اندیشان تشکیل شد. هم‌اکنون این بنیاد با تدوین برنامه‌های منسجم و بررسی فرایندهای چگونگی جلب مشارکت‌های مردمی، در حال فعالیت است. در ادامه گفتگویی با دکتر آزیتا کرمی‌پور، مدیر عامل بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف را با هم می‌خوانیم.

از چگونگی تشکیل بنیاد دانشگاهی صنعتی شریف برای ما بگویید.

اگر بارزترین کارویژه دانشگاه را تولید دانش بنامیم و برای اینکه دانشگاه با مشکل کارکردی مواجه نشود، می‌بایست از ابزارهای لازم برخوردار باشد. ساختار حاکمیت هر کشور برآمده از نظام و بافت اجتماعی آن کشور که خود برآمده از روابط بین فردی و کنش‌های متقابل افراد در سطح جامعه است. این دانشگاه است که بسیاری از ارزش‌ها را تولید و سپس به کمک فارغ‌التحصیلان خود تکثیر و توزیع می‌کند. لذا برای ایجاد «هم افزایی» و آرامش فکری هیات رئیسه، اساتید، کارکنان، دانشجویان و فراهم آوردن امکانات آموزشی، پژوهشی و رفاهی شایسته برای دانشگاه صنعتی شریف بنیادی تاسیس شد که بتواند با استفاده از ظرفیت توان خیرین، فارغ‌التحصیلان و دوستداران دانشگاه هر چند مختصر ولی موثر باشد. این فکر در ابتدای سال 1398 از طرف هیات موسس بنیاد با ریاست محترم، بزرگان و پیشکسوتان دانشگاه صنعتی شریف درمیان گذاشته شد که با استقبال مواجه شد.

این خوشرویی و همکاری موجبات کار تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه را فراهم ساخت. طبیعتاً خیّری که به استقبال کار خیر می‌رود، از توانائی درک عمیق تبعات انجام آن کار به درستی آگاه بوده و این هوشمندی اجتماعی خیّر است که موجبات برقراری ارتباط موثر به منظور ایجاد «هم افزایی» بیشتر در جهت پیشبرد اهداف علمی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، ورزشی، حمایتی و... می‌شود. این تعامل می‌تواند در تولید دانش و پرورش دانشجویان تاثیرگذار باشد. دانشجویانی که در فضاهای خیّرساز و با امکانات فراهم شده از سوی خیرین به درجه فارغ‌التحصیلی نائل می‌شوند، حتماً به آرمان‌های انجام کار خیر وفادار می‌مانند و یقیناً در آینده، خودشان هم  از خیرین موفق و پیشگام در انجام کارهای خیر خواهند بود. شایان ذکر است تولید این فرهنگ می ‌تواند کشور را به سوی «به روز بودن» و «استقلال آموزشی» هدایت کند. امروز که «بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف» شکل گرفته است، با افتخار اعلام می‌کنیم سعی بر آن است تا این بنیاد، کانون تعاملات و ساخت جدید  فرهنگ انجام کار خیر باشد. 

 

- مهم‌ترین اقدامات و فعالیت بنیاد در یک سال گذشته چه بوده است؟ 

فعالیت‌های بنیاد حامیان در سال گذشته شامل تشکیل صندوق دانشکده مدیریت و اقتصاد، تشکیل صندوق دانشگاه صنعتی شریف، کمک به دانشگاه برای بهسازی و نوسازی خوابگاه‌ها با همراهی انجمن فارغ‌التحصیلان دانشگاه و بورسیه تحصیلی دانشجویان بوده است. همه این کمک‌ها از طریق جذب حمایت خیّرین و واقفین نیک اندیش انجام شده است. امید که با همیاری همه علاقمندان به دانشگاه صنعتی شریف، به ویژه فارغ‌التحصیلان موفق و ممتاز،  بنیاد حامیان فعالیت‌های خود را برای توسعه دانشگاه  به صورت کمی و کیفی توسعه دهد.

 

- بنیاد چه فعالیت‌هایی را در روزهای شیوع کرونا به انجام رساند؟

با توجه به مجازی شدن تحصیل و عدم امکان استفاده دانشجویان از امکانات آموزشی دانشگاه، اقدام اصلی بنیاد در روزهای شیوع کرونا، تامین تجهیزات آموزشی مثل لپ تاپ، تلفن هوشمند و سایر تجهیزات مورد نیاز برای دانشجویان بود.

 

شما به عنوان مدیرعامل این بنیاد، کدام‌یک از اقدامات و فعالیت‌های بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف را مهمترین و تأثیرگذارترین، ارزیابی می‌کنید؟

 ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای دانشکده‌ها و دانشگاه یکی از کارهای موثر برای تضمین یک درآمد پایدار و مستمر در دانشگاه است. این صندوق‌ها می‌توانند با یک سرمایه اولیه تشکیل شوند و در طول زمان با کمک خیرین و فارغ‌التحصیلان، مقدار سرمایه افزایش یابد. سود حاصل از سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها به کمک دانشکده‌ها و دانشگاه می‌آید و می‌تواند بخشی از مشکلات آنها را حل کند.

 

- شما نقش فعالیت‌های بنیادهای خیریه دانشگاهی را در جهت اعتلای علم و فناوری چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

دانشگاه‌ها از مهمترین ارکان توسعه پایدار یک کشور هستند. آنها برای توسعه بخش‌های مختلف خود نیازمند حمایت‌های مردمی و دولتی هستند. در سال‌های اخیر بودجه دانشگاه با وجود افزایش قیمتها و هزینه‌ها کاهش یافته است. در این میان دانشگاه نمی‌تواند تنها متکی به منابع دولتی باشد. بنابراین برای داشتن دانشگاهی کارآمد و مستقل به حمایت ‌های مردمی نیاز است.

خیرین، فارغ‌التحصیلان و دوستداران دانشگاه می‌توانند با کمک‌های کوچک و بزرگ خود، زیرساخت‌ها را بهبود بخشیده و مسیر را برای اعتلای دانشجویان کنونی و آینده سازان جامعه باز کنند و اثری نیکو از خود به جا بگذارند.

 

-  .....و آخرین حرف و پیام شما برای دغدغه‌مندان حوزه علم و فناوری

از همه کسانی که دغدغه آبادانی و توسعه کشور را دارند، دعوت می‌کنم که به کمک دانشگاه‌ها بیایند. این گفتگو را با سخنی از  مولانا به پایان میبرم:

تو مگو همه بجنگند و ز صلح من چه آید 

تو یکی نهای هزاری، تو چراغ خود بیفروز ....

که یکی چراغ روشن ز هزار مرده بهتر

که به است یک قد راست ز هزار قامت کوژ

باشد که با تلاش همه خیرین و ودوستداران دانشگاه، قامت دانشگاه‌های کشوراستوار بماند.

 

 

 

 
Developed By Ali Dasmeh || JOP || Feb 2018