اعطاي وام شرافتي به دانشجويان
بنیاد حامیان علم و فناوری ایران بهمنظور حمایت از دانشجویان مستعد و کمک به ارتقاي وضعيت تحصيلي آنها و کاهش دغدغه افرادي که ممکن است تنگناهای مالی بهعنوان مانعی برای تحصیلِ مطلوبِ آنها باشد، اعطای وام شرافتی به این دسته از دانشجویان را از اسفندماه ۱۴۰۰ با پرداخت وام به ۵۵ نفر آغاز کرد. سرمايهي لازم براي اعطاي اين وام به دانشجويان از محل كمكهاي خیرین و ياريگران بنياد به صندوق حمايت از دانشجويان تأمین میشود. صندوق حمایت از دانشجویان صندوقی است که کمکهای مالی خیّرین برای حمایت از تحصیل دانشجویان در آن سپردهگذاری شده و از سود حاصل از آن، وام شرافتی به دانشجویان پرداخت میشود.
با حمایت مالی خیّرین و تأمین بخشی عمدهای منابع موردنیاز از سوی آنها، ظرفیت موجود برای دانشجویان تحتپوشش تا اسفندماه ۱۴۰۱ به ۸۰۰ نفر رسیده است که بر اساس لیست اعلامی دانشگاهها که شامل ۷۶۲ نفر بود، اولین قسط نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، نیز به دانشجویان پرداخت شده است، در صورت تأمین مالی و حمایت بیشتر از سوی خیّرین این تعداد در سال ۱۴۰۲ افزایش خواهد یافت. دانشجویان تحتپوشش در هر نیمسال تحصیلی به مدت پنج ماه (۱۰ ماه در سال)، وام شرافتي دریافت میکنند که مبلغ اين وام برای سال ۱۴۰۱، با تصویب هیئتمدیره بنياد حاميان علم و فناوري ايران، ۴۰۰ هزار تومان در ماه (۴ میلیون تومان در سال) است.
ساخت و افتتاح مدرسه سيستان و بلوچستان
ساخت مدرسة ششكلاسهي روستاي كود در شهرستان زهك استان سيستانوبلوچستان با حمايت مالي خير نيكانديش، سركار خانم ملوك كاريابي و بهواسطة بنياد حاميان علم و فناوري ايران که در سال ۱۴۰۰ آغاز شده بود، در سال 1401 پايان يافت و از مهرماه سال جاری مورد بهرهبرداري قرار گرفت که در حال حاضر دانشآموزان اين روستا در اين مدرسه مشغول به تحصيل هستند.
حمايت از كرسيهاي پژوهشي
بنياد حاميان علم و فناوري ايران در راستاي حمايت از كرسيهاي پژوهشي، با هدف حل مسائل اساسی کشور یا نظریهپردازی در حوزههای بنیادی، تفاهمنامهاي با صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور امضا كرد. براساس مفاد این تفاهمنامه، موضوعات پژوهشی در حوزهای آب، سلامت، انرژی و محیطزیست در قالب کرسی پژوهشی پژوهشگران عضو هیئت علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور با مرتبة استاد تمام و دارای سوابق پژوهشی درخشان در سطوح ملی و بینالمللی و دارای حداقل یک طرح خاتمهیافتة موفق در صندوق، بهصورت مشترك توسط بنياد حاميان علم و فناوري ايران و صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور، در یکی از قالبهای حمایتی صندوق، حمايت ميشود.
اعطاي گرنت فناوري و نوآوري دانشجويي
بنیاد حامیان علم و فناوری ایران بهمنظور جهتدهی به و حمایت از پژوهشهای دانشجویان صاحب ایدههای نوآورانه و فناورانه، و نیز تبدیل ایدة آنها به محصول تجاری و راهاندازی کسبوکار منجر به تولید و کارآفرینی، اعطای گرنت فناوری و نوآوری دانشجویی را آغاز کرده و بدین منظور، آییننامهی مربوطه را تصویب و در تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۴۰۱، جهت اطلاعرسانی به دانشجویان، دانشگاههاو پارکهای علم و فناوری سراسر کشور ابلاغ کرد. با توجه به چالشهاي روزافزون مربوط به آب و محيطزيست در كشور و نياز به دستيابي به راهكارهاي مناسب براي غلبه بر اين چالشها، اولويت موضوعي اين گرنت، موضوعات پژوهشي در حوزة آب، انرژي و محيط زيست در نظر گرفته شد.
آغاز مراحل ساخت خوابگاه متاهلين در دانشگاه قم
جهت اجرای نیتِ خیّر بزگوار، مرحوم سیدیحیی بدری مبنی بر اختصاص بخشی از اموال خود در راستای تهیة مسکن برای زوجهای جوان و با توجه به نیاز دانشگاه قم به خوابگاه متأهلین و پیشنهاد بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، توافقنامهای بین آقای دکتر سیدعلی بدری، نمایندة وارث مرحوم سيديحيي بدري و ریاست دانشگاه قم برای ساخت چهار واحد خوابگاه متأهلی ویلایی هر یک به مساحت ۴۵ مترمربع در محوطة دانشگاه قم منعقد شد و پس از واگذاری زمین از سوی دانشگاه، هم اکنون مراحل ساختوساز این خوابگاه آغاز شده است. نظارت بر مفاد این توافقنامه بر عهدة مدیر عامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، جناب آقاي دکتر محمدحسين اميد میباشد.
برگزاري پنجمين گردهمايي خيرين آموزش عالي
از سال ۱۳۹۴ به پیشنهاد جمعی از خیّرین حوزةهی آموزش عالی و آقای دکتر محمدحسین امید، معاون وقت اداری، مالی و مدیریت منابع و قائممقام ستاد خیّرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف تکریم خیّرین نیکاندیش و گسترش فرهنگ وقف در حوزة آموزش عالی، برگزاری همایش سالانهی خیّرین علم و فناوری در دستورکار قرار گرفت. نخستین گردهمایی ملّی خیّرین و واقفین آموزش عالی، توسط بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، در سال ۱۳۹۴ با حضور جمعی از خیّرین حوزة آموزش عالی، رؤسای دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری در مشهد مقدس برگزار شد. پس از آن، در سال ۱۳۹۵، شهر شیراز میزبان دومین گردهمایی خیّرین آموزش عالی بود و سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ همایشها در شهر تهران، به میزبانی دانشگاه تهران و سالن همایشهای صداوسیما برگزار شدد. شیوع ویروس کرونا در سال در سال ۱۳۹۸ و محدودیتهای ناشی از آن سبب بروز وقفهی سهساله در برگزاری گردهماییها شد، اما سرانجام در سوم الی پنجم خردادماه سال ۱۴۰۱، پنجمین گردهمایی توسط بنیاد حامیان علم و فناوری ایران در هتل بزرگ شیراز و با همکاری دانشگاه شیراز، با حضور جمعی از خیّرین بزرگوار حوزة آموزش عالی، استاندار محترم استان فارس، قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ستاد خیّرین، تولیت محترم حرم حضرت شاهچراغ، رؤسای برخی از دانشگاهها، و نمایندگان بنیادهای دانشگاهی کشور برگزار شد. از رویدادهای مهم این همایش میتوان به کمک مالی خیّرین به صندوق حمایت از دانشجویان، بحث و بررسی کارشناسی پیرامون پیشنویس سند وقف و برگزاری انتخابات هیئتمدیرة بنیاد اشاره کرد.
در انتخابات هیئتمدیرهی بنیاد که در این همایش انجام شد، آقایان دکتر علی سعیدی، دکتر محمدحسین امید، دکتر رضا فرجیدانا، دکتر محمدرضا ظهیرامامی، دکتر محمدمهدی جعفری، دکتر عبدالرضا باقری و دکتر جواد فرهودی بهعنوان اعضای سومین دورهی هیئتمدیرهی بنیاد حامیان علم و فناوری ایران انتخاب شدند.
برگزاري ضيافت افطاري
ضیافت افطاری بنیاد حامیان علم و فناوری ایران در تاریخ ۲۴ فروردینماه ۱۴۰۱، با حضور تعدادی از خیّرین عرصهي علم و فناوری ایران، دبیر محترم ستاد خیّرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز مدیران عامل بنیادهای حامی دانشگاههای دولتی، در سالن باشگاه دانشگاه تهران برگزار شد.
اعطای زمین به پارک علم و فناوری زنجان
با نیکاندیشی خیّر بزرگوار، جناب آقای جعفر شکیب، زمینی به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع به پارک علم و فناوری زنجان، از طرف جناب ایشان و بهواسطة بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، جهت بهرهبرداری این پارک اعطا شد.
پيشنويس سند وقف
در راستای پیگیری سند سیاستهای اجرایی توسعة مشارکتهای مردمی در عرصة علم و فناوری که چند سال قبل در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود، اما اجرایی و عملیاتی نشد، پیشنویسی از سند وقف و خیر در عرصة علم و فناوری تدوین و تنظیم شد تا پس از تکمیل و نهایی شدن، بهعنوان سند پیشنهادی وزارت علوم و مبنای مطالبة ملی از دستگاههای ذیربط در حوزة وقف و خير در امور علم و فناوري و با هدف بهبود وضعيت مشاركتهاي مردمي در اين حوزه، به دستگاههای تصمیمگیرندة ذیصلاح ارائه شود.
در پیشنویس این سند به مواردی از قبیل ضرورت توجه به منابع مردمی در عرصة علم و فناوری، چالشهای توسعة مشارکت مردمی در عرصة علم و فناوری و راهبردهای توسعة وقف و خیر در عرصة علم و فناوری پرداخته شده است. در گردهمایی شیراز در خرداد ماه ۱۴۰۱ پیشنویس این سند در جلسهای با حضور آقایان دكتر محمدحسين اميد، مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، دكتر محمدمهدي جعفري، عضو هيئتمديرة بنياد حاميان علم و فناوري ايران و از اعضا ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران عامل بنیادهای حامی دانشگاهی به بحث و بررسی گذاشته شد تا با ارائة پیشنهادها و اصلاحات، گامی در جهت تکمیل این سند برداشته شود.
تعامل با مديران عامل بنيادهاي حامي دانشگاهي سراسر كشور
در راستای تقویت تعامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران با بنیادهای دانشگاهی کشور و همفکری پیرامون مسائل مرتبط با فعالیت خیریهای و وقف در حوزه علم و فناوری، در سال ۱۴۰۱ جلسات هماندیشی متعددی بین مدیر عامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران و مدیران عامل بنیادهای دانشگاهی برگزار شد.
علاوه بر موارد ذکرشده، از دیگر فعالیتهای بنیاد حامیان علم و فناوری ایران در سال ۱۴۰۱، میتوان به پیگیری ابلاغ سند معافیت مالیاتی کمکهای خیریهای در حوزهی علم و فناوری، حل مسائل مرتبط با بنیادهای دانشگاهی، و نیز برنامهریزی برای ششمین گردهمایی خیّرین در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.