ثبت نام


خوابگاه عمید در کوی دانشگاه افتتاح شد

۱۴۰۰/۰۵/۰۸
2504

رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح خوابگاه عمید:
اگر کمک خیرین نبود، در تامین خوابگاه مناسب برای دانشجویان مشکل جدی داشتیم

رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح خوابگاه عمید در مجموعه کوی دانشگاه، گفت: «اگر کمک‌های خیرین نبود، در تامین خوابگاه مناسب برای دانشجویان مشکل جدی داشتیم و از این‌جهت کمک خیرین بسیار اثربخش بوده است».
به گزارش روابط عمومی پردیس دانشکده‌های فنی، مراسم افتتاح خوابگاه عمید، صبح روز شنبه دوم مردادماه با حضور رییس و اعضای هیات‌رییسه دانشگاه تهران، دبیر و مسوولان ستاد خیرین وزارت علوم، جمعی از خیرین برجسته کشور و شماری از مسئولین و استادان بخش‌های مختلف دانشگاه تهران، در مجتمع کوی دانشگاه تهران برگزار شد.
این خوابگاه که با ظرفیت ۱۷۲ نفر، به پاس خدمات علمی، پژوهشی و فرهنگی آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی و بیست و هشتمین رئیس دانشگاه تهران، به نام ایشان نامگذاری شده است، با اعتباری بالغ بر ۲۱۵ میلیارد ریال از محل کمک‌های بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد، توسط بنیاد حامیان دانشکده فنی دانشگاه تهران ساخته شده، در مدت حدود ۶ ماه احداث و آماده تحویل شده است.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران در این مراسم گفت:«دانشگاه تهران همواره به حضور خیرین گرانقدر خود می‌بالد، چرا که آنها دانشگاه را به لحاظ جایگاه ویژه در اعتلای دانش و فرهنگ در جامعه، پشتیبانی و یاری می‌دهند. این موضوع از یکسو نشان می‌دهد که خیرین نقش دانشگاه را در جامعه موثر تشخیص می‌دهند و از سوی دیگر نشان می‌دهد که اساتید دانشجویان و حتی کارکنان رسالت و وظیفه خود را به  درستی انجام داده‌اند که موجب دلگرمی و امید خیرین محترم شده است».
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه افزود: «خوابگاه‌های دانشجویی در همه دانشگاه‌ها یکی از موضوعات مهم مورد چالش و بحث است. دانشگاه موظف است امکانات لازم را برای دانشجویانی که آن‌ها را ندارند فراهم نماید و از طرفی بضاعت دانشگاه در این مورد کم و ضعیف است. اینجاست که دانشگاه کمک و همت بزرگ خیرین را می‌طلبد که واقعا کمک موثری است».
رییس دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت وجود خوابگاه‌های شایسته برای دانشجویان نخبه دانشگاه تهران گفت:«نیمی از عمر دانشجویی دانشجویان در خوابگاه می‌گذرد و حتی بخشی از آموزش نیز در اتمسفر خوابگاه است. از طرفی با افزایش پذیرفته‌شدگان، دانشگاه خود را موظف  به توسعه خوابگاه‌های در خور و شایسته برای دانشجویان می‌داند و از طرفی این خواسته با بودجه‌های محدود دانشگاه هم‌خوانی ندارد. اینجاست که اهمیت کمک خیرین خوابگاه‌ساز مشخص می‌شود و ما نیز خود را عمیقا مدیون آن‌ها می‌دانیم که دانشگاه را در حل این معضل بزرگ یاری می‌دهند. به طور خاص باید بگوییم که این موضوع یک کار فرهنگی بزرگ و فراتر از آموزش عالی است و بنیادهایی نظیر بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد، در واقع با فراهم کردن امکانات تحصیل و رشد مناسب دانشجویان و تقویت دیدگاه‌های خیراندیشانه، در کشور یک جریان فرهنگی براه می اندازند، چون جوانان دانشجو، خیرین را همواره در کنار دانشگاه و در خدمت علم و دانش می‌بینند و در آینده حتما به آن‌ها تاسی می‌جویند».

در بخش دیگر این مراسم، دکتر رضا فرجی‌دانا مدیرعامل بنیاد حامیان دانشکده فنی افتتاح این پروژه در این زمان را دارای اهمیت زیادی دانست و این پروژه را اولین حلقه از تعهدات بنیاد حامیان دانشکده فنی در ساخت ساختمان جدید دانشکده مهندسی عمران دانشکده فنی عنوان کرد. به گفته دکتر فرجی دانا برای ساخت این دانشکده، خوابگاهی در ضلع غربی خیابان ۱۶ آذر وجود داشت که بسیار قدیمی و فرسوده بود و برای ساخت دانشکده عمران، این اراضی خوابگاه باید آزاد می‌شد. لذا، بنیاد فنی با همکاری بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد متعهد شد خوابگاهی در خور و شایسته در مجموعه کوی دانشگاه بسازد و امروز مفتخر است که بخش اول تعهد خود را انجام داده است.

دکتر فرجی‌دانا با اشاره به ساخت خوابگاهی مدرن، فاخر و مجهز که با تمامی استانداردهای ساخت‌وساز روز دنیا مطابقت دارد افزود: «قرار بر این است که خوابگاه عمید، به‌عنوان یک الگوی مناسب برای تمامی دانشگاه‌های کشور به‌لحاظ زمان، هزینه‌کرد و استانداردهای دانشگاهی تعریف شود. این پروژه در زمانی احداث شد که کشور در شرایط خاص القا‌ء یأس و ناامیدی به جوانان به سر می‌برد. یأس و ناامیدی سمی مهلک و کشنده‌تر از جنگ است، چرا که رفته‌رفته سرمایه‌های اجتماعی را تحلیل می‌برد. فعالیت‌هایی از این دست، امید به آینده با هدف سربلندی ایران و بازگشت اعتماد و افزایش سرمایه‌های اجتماعی را، در جامعه به همراه دارد».

مدیرعامل بنیاد حامیان دانشکده فنی ضمن قدردانی از بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد خاطرنشان کرد: «خوابگاه عمید از مجموعه خوابگاه‌های ساخته شده توسط بنیاد مصلی‌نژاد است که همه استانداردهای یک خوابگاه دانشجویی مدرن را دارد. دکتر مصلی‌نژاد در واقع بنیان‌گذار استانداردهای جدید در ساخت خوابگاه است و کمک‌های سخاوتمندانه ایشان به آموزش عالی، در همه ابعاد، آنقدر زیاد و کیفی است که جایگاه بسیار ویژه‌ای در آموزش عالی کشور پیدا کرده‌است و این خوابگاه، نمونه‌ای از این کمک‌های خاص و کیفی است».

دکتر عباس مصلی‌نژاد مدیر عامل بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد که هزینه‌های ساخت و تجهیز کامل این خوابگاه را تامین کرده است، در ادامه این مراسم عنوان کرد: «معمولا از ما می‌پرسند چرا ساختمان‌هایی که می‌سازیم لوکس یا فاخر است. من معمولا در جواب این افراد می‌گویم یک سازه از دو بعد کالبد و محتوا مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. همواره کالبد را محتوا تعریف می‌کند، این پروژه با کاربری خوابگاه باید به‌لحاظ محتوایی، تفاوتی در نگاه دانشجویان به‌وجود آورد که در یک ساختمان معمولی به وجود نمی‌آید. من این موضوع را از معاونت دانشجویی دانشگاه می‌خواهم این تفاوت‌ها را که موجب تعالی دانشجویان است، در ساخت فضاهای زندگی دانشجویی منظور کنند».

دکتر مصلی‌نژاد همچنین خاطراتی از دوران دانشجویی درباره شخصیت دکتر عمید زنجانی که خوابگاه به نام ایشان نامگذاری شده پرداخت و گفت: «من در میان همکاران و استادانم در دانشکده حقوق، آیت‌الله عمید را فرهیخته‌ای برجسته و استادی گرانقدر می‌دانم و به همین دلیل، این خوابگاه را به پاس زحمات و خدمات ایشان به جامعه دانشگاهی، به نام ایشان مزین کردم. ایشان خدمات زیادی به جامعه علمی و دانشگاهی کشور کرد که گفته نشده و شایسته است در جایی دیده شود و این نامگذاری شاید قدری از این وظیفه را ادا کرده باشد».

مدیرعامل بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد در پایان سخنان خود با سپاس‌گزاری از کمک‌های متقابل دانشگاه برای تحقق نیت‌های خیرین اظهار کرد: «اگر دانشگاه و مسئولان آن به امور دانشگاه اهتمام نداشته باشند، خیرین هم دلگرم نمی‌شوند و سراغ دانشگاه نمی‌آیند، بنابراین باید گفت که دانشگاه هم در این کمک‌ها و همراهی‌ها نقش اساسی دارد».

در این مراسم گزارشی از روند اجرای پروژه توسط مجری پروژه ارائه شد و از مجریان این پروژه تقدیر به عمل آمد و از سوی بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد تندیس و لوحی به خانواده آیت‌الله عمید زنجانی اهدا شد و سپس میهمانان از بخش‌های مختلف خوابگاه بازدید کردند.

منبع: روابط عمومی مجموعه دانشکده های فنی تهران

 


گزارش شده از : بنیاد حامیان دانشکده فنی

Developed By Ali Dasmeh || JOP || Feb 2018